MOMAS CHOKLAD- OCH BANANMUFFINS

24 Mar

Det är svårt att låta bli att bli inspirerad av allt man läser. Eller okej, inte allt, jag läste något läskigt recept där man skulle steka 1/2 l groddar i lite olja och sedan koka dem i 2 dl vatten och smaksätta med 2 msk soya. Nej, tack. jag hoppar den delikata anrättningen!

För en dryg timme sedan snubblade jag över kommande mumsiga muffinsrecept på choklad- och banan muffins som jag inte kunde låta bli. Det är lite konstigt, för jag har aldrig varit särskilt förtjust i kakor med banan då jag tycker det kan bli lite stabbigt. Så antingen är det jag som har ändrat smak eller så har jag inte haft turen att få äta något som varit bakat med banan som varit så gott som detta, eller min andra banankaka heller för den delen, för dessa två recept är supergoda!

Jag hittade inte tillbaka till ursprungskällan men jag ändrade lite så jag får väl tjuvkalla det för Momas Choklad- och bananmuffins!

Det här behöver du:

  • 1 mogen krav-banan
  • ca 30 gram mörk choklad
  • 2  1/4 dl brunt rörsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ekologisk vaniljsocker
  • 150 gram smält smör

Så här gör du:

  • Smält smöret och låt det svalna
  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Vänd försiktigt ner mjölet som du blandat med bakpulver och vaniljsocker
  • Rör i det svalnade smöret
  • Skeda upp smeten i muffinsformar
  • Tryck ner bitar av banan och choklad

 

 

 

 

 

Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

Ät och njut- det gjorde jag!

7 svar till “MOMAS CHOKLAD- OCH BANANMUFFINS”

  1. Lena 24 mars, 2010 den 19:07 #

    Hej
    Tack för besök och kommentar på min blogg!
    Här inne var det också trevligt med härliga recept! Och lite odling som jag gillar!

  2. Niklas 24 mars, 2010 den 19:22 #

    Snälla, lova att baka nya som man kan mumsa på i bilen ner till Öland…

    • momaskitchen 24 mars, 2010 den 20:01 #

      Kanske det kanske… 🙂 Jag håller på att samla mina godsaker i en liten kartong. Just nu finns där Momas Karibiska russin, Momas Ägglikör och Momas Choklad- och bananmuffins. Förslag på något annat kuligt?

  3. momaskitchen 24 mars, 2010 den 20:03 #

    Hej Lena och tack själv! Jag är ny-odlare, så det svärs en del här hemma just nu, men ett och annat glädjetjut hörs också 🙂

  4. Balkonglådan 24 mars, 2010 den 20:28 #

    Hej Moma! Kul att hitta hit och vilka härliga recept du bjuder på! Ser att du just varit i Västindien, då förstår jag att du vill odla egna Scotch Bonnet. Hoppas du hittar några frön, då får du inte glömma berätta hur det går :-). Vi hörs! /Susanna – Balkonglådan

  5. Anna 7 januari, 2015 den 17:15 #

    Hej!
    Jag gjorde dessa muffins, men använde småbrödsformar så det blev en minivariant, de blev väldigt goda! Nästa gång kanske jag tar ett uns mer choklad än i receptet 🙂 Tack för ett bra recept. Det räckte till 23 st minimuffins (gräddade i ca 180 grader i ca 18 min)
    Mvh Anna

  6. Moma's Kitchen 8 januari, 2015 den 16:03 #

    Anna: Hej,
    Vad kul att du hittade till det här gamla receptet, nu tycker jag du ska testa en karibisk variant av banankaka: http://momaskitchen.se/2011/11/23/om-jag-fick-bestamma/ 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: