OPERAKÄLLARENS SMÖRGÅSBORD- PÅ CAFÈ OPERA

7 Maj

 

Jag är glad att Operakällaren valt att återinföra sitt smörgåsbord som legat i träda i 15 år. Det ligger så rätt i tiden med kungligt bröllop i stan och alla dessa turister som kommer att famla runt, letandes efter traditionell svensk mat. Tänk alla de stackare som kommer att luras ner att leka viking och dricka mjöd och annat otrevligt i olika källarvalv i Gamla Stan. Tänk vad de ska återberätta när de kommer hem till sina länder ”Oh, the Sweeds eat like animals, they have absolutely no table manners!”

Nä, då önskar jag att de i stället hittar till Café Opera och får möjlighet att prova smorgasboard under ledning av Stefano Catenacci. Det är traditionellt klassiskt smörgåsbord som serveras i Cafe Operas lokaler som kommer att vara uppdukat onsdag- söndag mellan kl:13.00- 19.00 och går loss för ringa summa på 390 bagare.

För det priset får du ett välsmakande traditionellt smörgåsbord samt högklassig service! Du kan gå varv efter varv och äta dig igenom hela bordet. Men jag och Hotness var där och provsmakade i tisdags så ni kan få förhandstips så slipper ni äta för mycket av något och inte få plats för det godaste. Den inlagda sillen var jättegod, jag älskar inlagd sill och för att få mer utrymme för den fantastiskt goda Skärdgårdsillen hade jag nästan kunnat avstå den inlagda. Men bara nästan.

Den rökta och den gravade laxen var båda fina, till den gravade fanns en mild god gravlaxsås. Köttbullarna tilltalade mig inte först, de var lite bleka om nosen, men även köttbullarna var fasta och goda.

Jansons Frestelsen var, hm, hur ska jag säga… perfekt är nog rätt ord! Den var så god att jag svor för jag visste att jag kommer att få Operakällarens Jansons Frestelse cravings. Hotness stönade högt av prinskorven (jag tror köket dör av lycka för det).

Så, gott folk, det andra smakade också väldigt bra, men ovan nämnda var favoriterna. Det fanns även stora fina ishavsräkor som jag gärna ätit om någon annan skalat, det är för pillrigt att skala räkor så det är inte riktigt min grej. Vad som däremot inte fanns var rom, ingen löjrom eller sikrom, vilket jag tycker hör till ett smörgåsbord och jag tror att Operakällaren också tycker det. Eller har tyckt åtminstone för de hade bilder av löjrom på sina pressbilder…

  På dessertbordet fanns färsk fruktsallad med bland annat färska hallon som smakade som de kom från mormors trädgård, färska jordgubbar, pecannötpaj och de sötaste små citronpajerna. Jag åt av allt, utan att skämmas, och det var fantastiskt gott, lagom sött, syrligt och samtidigt fräscht med den färska frukten och de färska bären.

Jag tror jag ska ta med sonen till Café Opera i sommar, han har ju inte åldern inne att parta där än men skulle nog gärna kompensera det med att käka där Britta Spears, Zlatan och Snoop Dogg dansat sig svettiga.

Vad ni andra ska göra i sommar vet jag inte, men om ni får utländska gäster så hoppas jag att ni tar dem till Café Opera!

På återseende!

/Moma

 

3 svar till “OPERAKÄLLARENS SMÖRGÅSBORD- PÅ CAFÈ OPERA”

  1. Lena 10 maj, 2010 den 16:00 #

    Gissa vem som sitter och dreglar över tangentbordet? Guuud så gott! Jag älskar smörgåsbord och det där verkar vara i särklass!

Trackbacks/Pingbacks

  1. DET ÄR LÄTT ATT VARA EFTERKLOK « Momaskitchen's Blog - 20 maj, 2010

    […] visste att jag skulle ha tjuvat med mig Stefano Catenacci från Café Opera. Han verkade trevlig och jag tänkte på det redan då, att han kan komma bra till användning för […]

  2. MENYN TILL KOCKARNAS KROG « Momaskitchen's Blog - 23 oktober, 2010

    […] Stefano Cattenacci – Operakällaren Aprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård med ingefärssky och timjandoftande potatisterrine […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: