Frysrensning
Det börjar bli trångt i frysen och dags för lite frysrensning, det är knappt att jag vet vad som finns där inne. Jag hittade i alla fall ett paket torskfilé samt räkor och bladspenat, så i kväll blir det fisk!
Kokt torskfilé med räkor och bladspenat
- 4oo gram torskfilé
- 100 gram räkor
- 200 gram bladspenat
- zest från ½ citron samt 1 ½ msk juice
- 1 krm nymald vitpeppar
- 2 krm nymald svartpeppar1 tsk salt
- 1 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk mjöl + 2 msk smör till redning
Att koka fisken i:
- ½ lök
- 1 dillkvist
- 1 lagerblad
- 3-4 pepparkorn
- 1 ½ tsk salt
- 1 liter vatten
Så här gör du:
Koka upp vattnet med kryddor och lök. Skär den tinade fisken i portionsbitar och sänk ner fisken i vattnet. Sänk temperaturen, låt sjuda under lock i ca 4 minuter. Ta upp fisken och lägg den åt sidan.
Gör såsen. Smält smöret, vispa ner mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken samt juice och zest från citronen. Låt koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg försiktigt ner fisken och de tinade räkorna i såsen och låt sjuda i ca 2 minuter under lock.
-Servera med potatismos eller pressad potatis, eller varför inte säsongens första färskpotatis?
–Smaklig spis!
/Moma
Kommentera