TORSKFILÈ MED RÄKOR & BLADSPENAT

18 Maj

Frysrensning

Det börjar bli trångt i frysen och dags för lite frysrensning, det är knappt att jag vet vad som finns där inne. Jag hittade i alla fall ett paket torskfilé samt räkor och bladspenat, så i kväll blir det fisk!

Kokt torskfilé med räkor och bladspenat

  • 4oo gram torskfilé
  • 100 gram räkor
  • 200 gram bladspenat
  • zest från ½ citron samt 1 ½ msk juice
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 krm nymald svartpeppar1 tsk salt
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk mjöl + 2 msk smör till redning

Att koka fisken i:

  • ½ lök
  • 1 dillkvist
  • 1 lagerblad
  • 3-4 pepparkorn
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 liter vatten

Så här gör du:

Koka upp vattnet med kryddor och lök. Skär den tinade fisken i portionsbitar och sänk ner fisken i vattnet. Sänk temperaturen, låt sjuda under lock i ca 4 minuter. Ta upp fisken och lägg den åt sidan.

Gör såsen. Smält smöret, vispa ner mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken samt juice och zest från citronen. Låt koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg försiktigt ner fisken och de tinade räkorna i såsen och låt sjuda i ca 2 minuter under lock.

-Servera med potatismos eller pressad potatis, eller varför inte säsongens första färskpotatis?

 Smaklig spis!

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: