STOCKHOLMS GODASTE GLASS

23 Maj

God glass

Jag skrev en kommentar i det tidgare inlägget om Statsmissionens glassogram, om att det verkar som att man bara har ett dygn på sig att hämta ut sin glass. Men att jag trodde det var någon teknisk miss och mailade Yvonne Borg, kommunikations- och insamlingschef, Stockholms Stadsmission, och frågade om det stämde.

 I morse svarade hon så här:

Hej

Först vill jag tacka för ditt första mail om en bra kampanj! Det är roligt att höra.

Jag tror att det ska vara så att man har ett dygn på sig att hämta ut glassen och det har med en säkerhetscheck för betalningen att göra men jag har tagit upp detta vidare med de tekniker som arbetar med lösningen för att se om det går att hantera på annat sätt. Om du vill kan du skicka mig namnen på de du gett glassogram så ska jag se om vi kan förlänga tiden för uthämtningen för dem?

Generellt kan jag säga att vi har fått lära oss en del saker på vägen i den här kampanjen, det är ett helt nytt grepp för Stockholms Stadsmission att arbeta med att öka kännedomen om barn och unga samtidigt som det är en insamlingskampanj.

 Du kan väl höra av dig till mig igen så ska jag se till att vi löser glassogrammen för dina vänner, klart de ska ha glass! Och så ska vi arbeta vidare på den tekniska lösningen utifall fler upplever samma sak som du.

 Tack för bra feedback!

 Yvonne

Jag mailade återigen och detta är vad jag skrev:

Hej

Oj, jag trodde nog att man kunde hämta ut sin glass under hela kampanjeperioden, vad jag vet så framgick inte det i informationen att man har ett dygn på sig. Det blir en ganska smal kampanj om man bara kan hämta ut den inom ett dygn, smal på det sätt att den som får glass bör bo inom gångavstånd från någon av Statsmissionens butiker eller glassförsäljare för att det inte ska bli bökigt att hämta ut sin glass.

Vad händer om jag sms:ar glassogram på en lördageftermiddag, har ni ställen öppna på en söndag då? Nä, jag tycker absolut att ni måste hitta en lösning på den korta utlämningsperioden, det är klart att det ska gå att hämta ut sin glass under hela kampanjeperioden.

Jag tycker även att det är en miss att det inte framgår i mottagarsms:et om själva kampanjen. Som det är nu ser mottagaren bara att den har fått en glass. Det är ju trevligt, fast det blir inte den dubbla glädjen om att pengarna till glassen går till projekt som på olika sett ska stödja barn och ungdom. Det bidrar inte heller med ökad kännedom om kampanjen. Annars kunde man kanske hoppas att den som får en god glass och förstår syftet i sin tur vill köpa glass åt någon.

Jag hoppas att ni får ordning på det här och att kampanjen blir en supersuccé!

Lycka till!

Vänliga hälsningar

Moma

Nu undrar jag vad ni kära läsare tycker

Som Yvonne sa, är detta ett nytt sätt för dem att jobba på och alla nytt brukar få barnsjukdomar. Kom gärna med era synpunkter, om vi hjälps åt blir det lilla barnet starkt och friskt och kan sälja glass i stora lass för att i sin tur kunna stödja barn och ungdomar när livet känns tungt!

 -Peace!

Moma

 

3 svar till “STOCKHOLMS GODASTE GLASS”

 1. Lisen 23 maj, 2010 den 20:32 #

  Nä, om syftet med kampanjen är att dra in pengar till projekt för barn och ungdomar så faller det ju. Hm. Korkat.

 2. Lena 23 maj, 2010 den 22:08 #

  Bra att du gör något och inte bara sätter dig ner och suckar! Eloge! Och så klart så har du ju alldeles rätt men det vet du ju redan!

 3. momaskitchen 27 maj, 2010 den 22:04 #

  Hej,
  Nu har Yvonne svarat att de har infort att man har en vecka pa sig att hamta ut sin glass. Kul att de tog till sig av kritiken. Fast jag tycker nog inte att det ska vara tidsbegransat utan att det ska ga att hamta sin glass under hela kampnjeperioden.
  Men en vecka ar betydligt battre an ett dygn!
  Hoppas de far in massor av pengar till sin kampanj!

  Ursakta avsaknaden av prickar, jag ar i London!
  Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: