SMAKA PÅ STOCKHOLM

7 Jun

Ett mat- och miljöprojekt

Folkfest med gatumat

Jag älskar street food, det bästa är, eller brukar vara, möjligheten att smaka på en massa godsaker för en ganska liten peng. Jag vet inte om jag är förstörd av eget resande och önskan att på varje ny plats få uppleva nya smaker, att få möjlighet smaka på staden eller landet och uppleva det autentiska. Detta kändes… mer säljjippo än god mat.

   

Jag vet inte om det är storleken jag stör mig på, att det är så vansinnigt mycket folk överallt och att man betalar i genomsnitt mer än om man skulle äta lunch på någon av dessa restauranger trots att kvalitén inte är högre och att man äter tältmat serverat på papperstallrikar.

  

Coop

Jag tror det jag gillade bäst var Coops tält, de hade små fräscha provsmakningsrätter för 30 kr styck, 25 kr för Coop Medlemmar. De serverade genomgående ekologiskt och kravmärkt- vilket jag tycker är passande när man har en matmässa med miljöinriktning. Om jag förstått det rätt så var kravet att man skulle ha minst en rätt som var KRAV eller ekologiskt på menyn, och de flesta hade bara just en KRAV- eller ekorätt. 

Jag blev lite besvärad av att de var så många jättar på plats, jag vill inte att Delicato, Barilla och Gevalia ska få representera mitt Stockholm. Melanders Fisk och Utö Värdshus hade köpt upp halva Kungsan kändes det som… Bra eller dåligt, jag vet inte. Men det är inte några småsummor man får punga ut med om man ska vara med att representera mat-Stockholm, jag hörde någon prata om att det förra året hade kostat 100 000 kr för ett tält, så jag antar att de mindre aktörerna avskräcks utav det.

Jag åt faktiskt ingenting så maten kan jag inte uttala mig om mer än det jag såg och det såg ju kul ut, om man gillar minus vill säga…

Nä, Smaka på Stockholm kändes lite för krystat för min smak…

Tur att kärlek är gratis, peace and out!

/Moma

2 svar till “SMAKA PÅ STOCKHOLM”

  1. Lena 9 juni, 2010 den 10:11 #

    Tur att man inte åkte ner då! Var faktiskt lite sugen på det men tyckte det blev dyrt med biljett å allt.
    Du är inte den enda som har sagt så här om spektaklet.

  2. Ylva 10 juni, 2010 den 23:45 #

    Fy, vad trist! Annat var det för rätt många år sen när det startade (har för mig att det kallades ”Restaurangernas dag” då..?). Då kunde man köpa sig några smårätter från olika ställen. Tusan, vad hungrig jag blir! Men det är ju som vanligt när jag glider in på din blogg… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: