D’ELIDAS PEPPER SAUCE

10 Jun

Jag har tidigare skrivit om olika hot pepper sauce, och min favorit är som jag tidigare nämnt Windmills Pepper Sauce från Barbados. Lena hade ett recept med någon pepper sauce som hon just testat och jag kände igen flaskan och tänkte ”meh, en sån har väl jag med!” Jag satte igång och leta i mitt alldeles för fulla skafferi men utan resultat.

Men se idag skiner solen på Moma och fram kom min D’Elidas Pepper Sauce från Panama, som jag fått av en beundrare. Somliga får guld- andra pepper sauce! 

/Moma

P.S D’Elidas fick fyra gafflar i Allt om Mat nr 9, 2008.

9 svar till “D’ELIDAS PEPPER SAUCE”

 1. Lena 10 juni, 2010 den 16:47 #

  Haha! Den som söker ska finna! Men till det ska det vara en kvinna!
  (Brukar säga till sambon, sambons son och min son att; killar kan inte leta!

  Vad det nu hade med detta att göra?

  P.S. Den är kanongod! Och den behöver inte snittas eller badas i badkar som slokande rosor 😉

 2. momaskitchen 10 juni, 2010 den 17:02 #

  Hehe, nice, det blir lite bökigt i längden med allt snittandes, doppandes och badandes!

 3. Madde 10 juni, 2010 den 23:44 #

  Wow! En beundrare som skickar god sås!!
  Jag har hittat både Windmills och D’Elidas i ett par butiker på Södermalm i Stockholm och båda såserna är verkligen jättegoda. Receptet som båda baseras på är ju karibiskt med den speciella kombinationen av het chili och senap. Har läst mig till att chilifrukten i såserna är snarlik, även om den i Barbados heter Scotch Bonnet, och i Panama kallas den Aji Chombo vilket är det lokala namnet på Habanero Pepper. Habanero och Scotch Bonnet är i sin tur närbesläktade chilifrukter och smakar ungefär likadant med en liknande hetta. Hoppas hursomhelst att folk snart får upp ögonen för hur goda de här såserna egentligen är.

 4. Gudrun 11 juni, 2010 den 10:20 #

  Och då skulle jag vilja passa på att berätta att vi har D’Elidas i vårt sortiment, bland mycket annat gott till just grillning!

  Just nu har vi också ”Midsommar-priser” på kryddlandet.se

  Önskar Er en trevlig sommar med mycket gott till detta.

 5. momaskitchen 11 juni, 2010 den 11:43 #

  Hua, såg just priset, den ligger på ca 40-45 kr (på en av siterna som säljer Délidas pepper sause) för 150 ml. Det var dyra droppar om jag jämför med Windmills Hot Pepper Sauce, den kostar 38 kr för 480 ml på Taj Mahal, Stockholm.
  Men den kanske är extremt billig, det är den enda jag har handlat i Sverige. I England kostar en flaska hot pepper sauce mellan 10- 20 kr för 250- 300 ml, på Tobago 6-7 kr… 🙂

 6. Lena 11 juni, 2010 den 16:24 #

  Vi får emigrera!

 7. momaskitchen 11 juni, 2010 den 20:03 #

  Madde: Tack för informationen att Scotch Bonnet & Aji Chombo är samma chili- det hade jag ingen aning om! De som hängt med ett tag på min blog vet att jag älskar ScotchBonnet och att jag letat land och rike runt efter färsk Scotch! 🙂

  • momaskitchen 12 juni, 2010 den 00:36 #

   Madde: Hm, ser nu att jag i min ivär läste fel: Du sa inte att Scotch Bonnet och Aji Chombo är samma chili, om jag förstod dig rätt så är Aji Chombo samma sak som habanero?

   Och det stämmer att Habanero och Scotch är närbesläktade, de har samma hetta och ser nästan identiska ut- fast smaken skiljer sig markant.

 8. Madde 12 juni, 2010 den 08:43 #

  Just det, Scotch Bonnet och Habanero är kusiner kan man säga. Båda hör till chiligruppen ”Capsicum chinense”. De smakar inte exakt likadant men påminner en del om varandra. De ser också ungefär likadana ut. Vad gäller hetta skulle jag säga att båda är lika starka.
  Jag har dock köpt habanero på ICA som jag antar är odlad i Holland. Den smakar ok men är nog inte lika stark som den habanero som jag provat i latinamerika.
  Angående just Aji Chombo så skall det tydligen vara en Panamansk variant av Habanero, dvs det kan finnas olika varianter även inom Habanero.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: