Killen med koll
Jag var på torget och handlade lite grönsaker. Jag hittade en liten bunt med gröna blad som jag inte kände igen. Enligt killen som jobbar där är det vattenkrasse, fast jag är tveksam till det.
Trots osäkerhet över huruvida det är vattenkrasse eller ej så köpte en bunt för 20 kronor. Nu har jag kollat in lite bilder på nätet och den vattenkrassen som jag hittat har mer runda blad med en hjärtformat avslut vid stjälken. Min så kallade vattenkrasse har en ganska ljus matt grön färg och bladen är mer droppformade än runda.
Är det någon som vet vad det är?
EDIT: Enligt Chamiram så är det här portlak. Här kan du läsa mer om den och få ett smarrigt recept!
/Moma
Jag tycker det ser ut som mache sallad men svårt att bedömma hur stora de är….
Tycker oxå att det ser ut som mache..
Jaha… Moma har blivit blåst på konfekten… Och jag tror inte att jag ska säga något till torgchefen. Han har en tendens att höja rösten ett par oktav för varje fråga man ställer.
De sålde te x. någon chili och jag frågade vilken, chili sa han lite högre. Vet du vad för sort, frågade jag. Varpå han svarar:chili, chili, stark chili. Jag: Mmm. Han: Mycket STARK. Jag: Men du vet inte vad för sort?Han: CHILI! Myyycket stark. Jo, pep jag fram, men de kan ha olika smak också. Fast jag tror inte han hörde det sista.
Tack! Då måste jag göra lite justeringar i nästa receptinlägg nu :)!
Hej!
Tycker det ser ut som blekt lingonris 😉
Kan du inte göra någon pure, får bara äta det nu, enkelt ska det va!!
När man är här inne blir sååå sugen på allt gott.
Hmm, ja bladen ser ut som mache. Men roten/skjälken brukar ju vara max 1 cm lång under själva ”buketten” eller vad man ska kalla det. Den här ser ut att vara ganska lång. Skulle vilja se den live…
Men, vad smakar det då? Smaken kan vällan inte vara lika?
Nä, vattenkrasse ska ha lite pepprig smak, det var inte det här. Den smakade mest bara ”blad”.
Hej! Detta är definitivt(Portulaca oleracea) Portlak.
Tack Chamiran, du har löst mysteriet om min så kallade vattenkrasse .-) Intressant, jag läste just att det är en växt som är vanlig i Indien och Iran och kan användas som spenat och i sallad. Några tips kanske?