VAD ÄR DETTA?

22 Jun

Killen med koll

Jag var på torget och handlade lite grönsaker. Jag hittade en liten bunt med gröna blad som jag inte kände igen. Enligt killen som jobbar där är det vattenkrasse, fast jag är tveksam till det.

Trots osäkerhet över huruvida det är vattenkrasse eller ej så köpte en bunt för 20 kronor. Nu har jag kollat in lite bilder på nätet  och den vattenkrassen som jag hittat har mer runda blad med en hjärtformat avslut vid stjälken. Min så kallade vattenkrasse har en ganska ljus matt grön färg och bladen är mer droppformade än runda.

Är det någon som vet vad det är?

EDIT: Enligt Chamiram så är det här portlak. Här kan du läsa mer om den och få ett smarrigt recept!

/Moma

9 svar to “VAD ÄR DETTA?”

  1. Anna-Karin 22 juni, 2010 den 18:58 #

    Jag tycker det ser ut som mache sallad men svårt att bedömma hur stora de är….

  2. Andreas 22 juni, 2010 den 22:33 #

    Tycker oxå att det ser ut som mache..

  3. momaskitchen 22 juni, 2010 den 22:59 #

    Jaha… Moma har blivit blåst på konfekten… Och jag tror inte att jag ska säga något till torgchefen. Han har en tendens att höja rösten ett par oktav för varje fråga man ställer.

    De sålde te x. någon chili och jag frågade vilken, chili sa han lite högre. Vet du vad för sort, frågade jag. Varpå han svarar:chili, chili, stark chili. Jag: Mmm. Han: Mycket STARK. Jag: Men du vet inte vad för sort?Han: CHILI! Myyycket stark. Jo, pep jag fram, men de kan ha olika smak också. Fast jag tror inte han hörde det sista.

    Tack! Då måste jag göra lite justeringar i nästa receptinlägg nu :)!

  4. Carola 22 juni, 2010 den 23:45 #

    Hej!

    Tycker det ser ut som blekt lingonris 😉

    Kan du inte göra någon pure, får bara äta det nu, enkelt ska det va!!
    När man är här inne blir sååå sugen på allt gott.

  5. Sis 23 juni, 2010 den 09:42 #

    Hmm, ja bladen ser ut som mache. Men roten/skjälken brukar ju vara max 1 cm lång under själva ”buketten” eller vad man ska kalla det. Den här ser ut att vara ganska lång. Skulle vilja se den live…

  6. Lena 25 juni, 2010 den 13:18 #

    Men, vad smakar det då? Smaken kan vällan inte vara lika?

  7. momaskitchen 26 juni, 2010 den 21:30 #

    Nä, vattenkrasse ska ha lite pepprig smak, det var inte det här. Den smakade mest bara ”blad”.

  8. Chamiram 9 januari, 2011 den 21:39 #

    Hej! Detta är definitivt(Portulaca oleracea) Portlak.

    • momaskitchen 9 januari, 2011 den 21:57 #

      Tack Chamiran, du har löst mysteriet om min så kallade vattenkrasse .-) Intressant, jag läste just att det är en växt som är vanlig i Indien och Iran och kan användas som spenat och i sallad. Några tips kanske?

Lämna ett svar till Carola Avbryt svar