SMÅ BARN -SMÅ PROBLEM

13 Jul

Rangliga pensionärer

Ärligt, hur kunde mina bäbisar växa upp så fort? Det var inte länge sedan de var småfrön. Det var inte heller särkilt länge sedan de var gängliga tonåringar. Och nu verkar det som att de har gått från att vara raka, breda och mogna fullvuxna till att bli griniga och rangliga pensionärer över en piss-kvart. De torkar lätt ut och jag tror jag måste ge dem mer växtnäring nu om de ska orka med att leverera frukt innan döden skiljer oss åt.  De orkar inte stå upp utan stöd längre, och då pratar vi inte kryckor utan fastsurrning!

Jag har också lyckas blanda ihop chili-bäbisarna, jag vet inte längre vem som är vem, förutom den risiga Scorpion Morouga och de två Jamaican Bell som jag råkat klippa huvudet av i kampen mot bladlössinvasionen. Ja, det är inte lätt att vara päron, det ska gudarna veta… 

Sonen gnäller över att det inte ens finns en stol på balkongen som är ledig att sitta på. Så igår flyttade jag ihop några av chilisarna, jag har inte plats så att alla kan få egna rum längre. Så nu fattas det väl bara att en får löss eller spinn och smittar ner resten… Det orkar jag bara inte. Då säger jag upp mig som bullmamma och fram kommer DDT:n!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

-Peace & Love! 

/Moma

 

Ett svar till “SMÅ BARN -SMÅ PROBLEM”

  1. Aki 30 juli, 2010 den 12:07 #

    Tomater behöver något som de kan ta stöd av. Annars riskerar de att brytas när det blir lite kraftigare vindar. Själv har jag med tomaterna lyckats bra med att sätta upp krokar på balkongväggen som jag dragit kraftiga snören ifrån som sedan kan träs runt tomatplantan. Bra när vissa sorter drar iväg mot 2 meter i höjd. Även 1,5 meters pinnar som man kan binda fast plantan på fungerar, men har där råkat ut för att hela 10-liters hinken med jord vält när det blivit rejäl blåst.
    Vad gäller de flesta krypen så hoppa över gifter och prova istället att använda såpa-lösning. Var försiktig med all besprutning (även vanligt vatten) när det är direkt solljus. Passa med andra ord att spray:a på kvällen. Föreslår ett försök med Substral Insektsåpa: http://www.substral.se/?page=products&type=products_indoor&id=11&menu=2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: