HOME & AWAY

18 Jul

Semesterminne på burk

Jag gillar att handla mat och kryddor när jag reser. Ibland släpar jag hem konstigt onödiga saker. Som när jag var i London sist, med mig hem hade jag 2×500 gram mörkt och ljust muscavadosocker och 1 flaska Lyle’s sirap (bland annat). Kom igen, det är inte så att det inte finns sirap och muscavadosocker att köpa i Sverige.

Jag vet inte riktigt varför jag gör så. Kanske är det det typiskt sveska, att alltid tro att alla andra kan lite bättre, att deras socker och sirap säkert är lite mer smakrikt och bättre än vårt.

Eller så är det den magiska känslan man får då man öppnar skafferiet och alla dessa varor ler sina varma semesterleenden mot en, olivoljan från Italien, curryn från Tobago, sirapen från England, den ekologiska honungen från Lettland osv… Det är som att alltid vara lite på resandes fot, fastän man inte ens behöver lämna köket. Det är vardagslyx.

Nu har jag just ätit frukost; amerikanska pannkakor med banan tillsammans med färsk nektarin och Lyle’s Golden Syrup. Som borta… fast hemma.

Här finns recept på amerikanska plättar/pannkakor: https://momaskitchen.wordpress.com/2010/04/06/amerikanska-plattar/

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: