MISSLYCKAT UPPDRAG

9 Aug

Jag får ofta höra kommentarer om hur trist mat folk tycker att de lagar när de läst min blogg. Jag som i min enfald trodde jag bidrog med lite inspiration. I stället var det dåligt samvete.

Dagen efter sommarfesten

Till alla er som får ångest och dåligt samvete när ni kikat in i Moma’s Kitchen kan jag meddela att jag började min söndag i framstupa sidoläge tillsammans med en relativt ytligt bekant vid namn Felix.

Jag lyckades inte lyfta huvudet från kudden utan att det gick i bitar förrän runt 12-snåret. Jag hade varit en dålig människa dagen innan och bara intagit flytande föda. Nåväl, flytande var det i alla fall.

Jag behövde något att suga upp alkoholen med och efter en snabb titt i kylskåpet insåg jag att jag inte hade något annat än grönsaker. Okokta, tråkiga och jättekalorisnåla grönsaker.

Jag krafsade runt lite i frysen, som vid det här laget inehåller mer is än mat och önskade innerligt att jag bodde hos Alma och Sambon, för hennes frys är magisk, den blir aldrig tom hur mycket hon än tömmer och tömmer. Då kunde Alma ha haft frystömning och rott ihop något mumsigt åt mig. I stället hittar jag glaciärer och frysta hallon. Inte riktigt vad jag var sugen på.

Men, så hittar jag något, något som jag aldrig tillagar utan köper hem till sonen som han kan laga när jag är på vift. Färdiga, frysta, hamburggare. Felix Helfabrikat. Jag hittar också hamburgerbröd, fabriksgjorda samt en tub amerikansk hamburgerdressing också den fabriksgjord.

En halvtimme senare (det går inte så fortare när man har ont i håret) intog jag veckans höjdarmåltid i framstupa sidoläge framför tv:n utan ljud och med ett glas av sonens Fanta. Det ni, kära läsare, kallas ett historiskt ögonblick!

Puss

/Moma

5 svar till “MISSLYCKAT UPPDRAG”

 1. Sis 9 augusti, 2010 den 23:16 #

  Jag har ärligt talat svårt att tro att det är sant 🙂 och är det det så är det sannerligen ett historiskt ögonblick! (och då menar jag matvalet och inte valet av det framstupa sidoläget!)

 2. Barbro 9 augusti, 2010 den 23:50 #

  Såg aldrig detta inlägg!

 3. niklas 10 augusti, 2010 den 18:21 #

  jag skulle behövt ngr sådana jag med i söndags..

 4. Gurra 12 augusti, 2010 den 07:18 #

  Faan det trodde jag aldrig,du ska va glad att sonen delade med
  sig av fantan.

  • momaskitchen 12 augusti, 2010 den 12:32 #

   Nä du ser *Stolt*!! Sonen är mycket givmild, han delar altid med sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: