MIN BALKONG

12 Aug

Urban Jungle

Jag hade besök här om dagen, han sa att min balkong var en urban jungle. Momas stadsdjungel. Fast jag är ju ingen hejare på det här med växter och i helgen kikade en orolig granne ner på min balkong och undrade varför inte tomaterna har fått färg ännu. Kanske jag inte hade tjuvat dem..? Jo, jag har knipsat bort nya blad som kommer i bladvecken. Kanske jag behövde ge dem näring..? Men de har fått lördagsgodis med jämna mellanrum, så det kan inte vara näringsbrist.

Men även jag undrar när det ska ta fart och bli färgglatt bland tomatbuskarna. Idag tog jag fram saxen och klippte bort lite blad så att det vart lite glesare i mellan, kanske det kan hjälpa tomaterna på traven. Eller så har jag helt sonika dödat dem. Sedan undrar jag när de gula pärontomaterna ska inta sin päronform och sin gula färg.

Det har i alla fall kommit lite Jamaican Bell nu, undrar bara vilken färg det de ska ha när de är färdiga för skörd..? Det blev 5 frukter på Jaberian, alla utom en är röd nu. Sedan blommar det lite här och var, men jag vet ju inte vilka plantor som är vad längre men förhoppningsvis lär det ge med sig med tiden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Fortsättning följer…

/Moma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: