JAMAICANSK FRUKOST

5 Sep

Dagen efter…

Jag var på Berns igår med Queenie och Janet och spanande in Mr David Rodigan en Dj/Selector i absolut världsklass. Vi tillbringade förkvällen i Moma’s Kitchen med lite nyimporterad Magnum och Trini rom. Nu är jag ingen stor fan av Magnum (tycker det smakar som en blandning av hostmedicin och Red Bull) så jag var min rom trogen. Romen var mig lika trogen och väckte mig redan klockan 10 i morse genom att banka i mitt huvud och sjunga lovsånger om mat.

Tur som var så hade jag Queenie i rummet intill som gick upp och gjorde en jamaicansk helgfrukost. Fried Dumplings, stekt plantain, stekt ägg samt vita bönor.

Jamaican Fried Dumplings

 

  • 300 g vetemjöl special
  • 8 g bakpulver
  • 8 g salt
  • 60 g socker
  • 150 g vatten

– Blanda ihop till en jämn deg. Forma degen till små bollar och platta till dem något. Stek/fritera dem på medelvärme i rikligt med neutral olja (ca 1 1/2- 2 dl). När de blivit gyllene sätter du på ett lock i 3-4 minuter så att de blir klara i mitten.

– Ät dina dumplings till te.x. stekt ägg, stekt plantain, ost och skinka.

– Plantains kan ätas när skalet är gult/brunt då är de söta,  men de kan även ätas gröna och då är de mindre sötas. Skiva  och stek dem en gång  extra när du använder grön plantain, stek en gång och så bankar du till dem och steker dem en gång till.  

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

/Moma

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: