MATLAGET

2 Okt

Nytt koncept

Queenie och jag hade Matlaget igår, men jag börjar starkt fundera över att byta koncept. Dealen är ju att träffas och laga västindisk mat från våra västindiska kokböcker, att liksom cruisa runt mellan de västindiska öarna och göra lite olika receptnedslag här och där.

Jag vet inte hur jag ska säga det här på ett ödmjukt sätt… men det blir liksom aldrig riktigt bra när vi följer recepten. Och det har inget att göra med läs- och skrivsvårigheter. Så antingen är vi riktigt grymma som gör schystare käk en de erfarana kockarna vars recept vi lagar efter, eller så är vi alldeles höga av oss själva. So be it, vi lagar ju för att tillfredställa oss själva.

Recept

Receptet på matbrödet ”bake”, som jag pratade om tidigare att jag skulle baka, tog jag ur min kokbok. Rubriken på receptet var ”Trinidadian Bake” and me a tell yuh- it taste nutting like trini bake! Det smakade mer som ”Rock bun” som är ett fika-bröd, inte för att man direkt fikar på Trinidad & Tobago, men rock-bun är ett sötbröd. Inte så gott till pumpasoppan som var vår förrätt med andra ord.

Recept på ett bra recept

Lite så här har det sett ut genom alla våra matlagssessioner, vi har blivit mest nöjd med de borttag och tillägg vi gjort. Så jag tror att vi ska lämna kokboksträsket och fortsatta göra det vi är bra på- nämligen att fristila!

Det är väl så de flesta människor läser kokböcker antar jag, man gör lite som man vill med recepten, lägger till och drar ifrån. Det var bara jag som envisades med att ha det som en regel att följa recept och jag tror den uppkom ur rädsla att bli överkörd. Och nu har jag ju märkt att jag blir det ändå så jag kan lika gärna ge upp kokboksfanatismen.

Tillit är nog en bra nyckel till framgång och i ärlighetens namn tror jag att vi har landat lite nu så att vi är trygga och kan lita på varandra, så det är med andra ord dax att klippa banden med kokböckerna. Eller att göra en egen.

-Love & peace & Pumpasoppa!

/Moma

 

4 svar till “MATLAGET”

 1. Lena 2 oktober, 2010 den 12:47 #

  Klart ni ska göra en egen kokbok!

 2. niklas 2 oktober, 2010 den 19:55 #

  Gör som Lena säger.. Skulle köpa den direkt. 😉

 3. momaskitchen 3 oktober, 2010 den 11:08 #

  Sötnosar!! 🙂

 4. Lena 3 oktober, 2010 den 12:13 #

  Tänk ändå! Tänk att jag alltid har rätt! Till min sambos förtret 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: