BOSCH TASSIMO

27 Okt

Två veckors testning

Nu har jag två veckors testning av Bosch Tassimo i bagaget och chokladen är uppdrucken och nästan allt kaffe likaså. Normalt sett dricker jag mörkrostat bryggkaffe med lite mjölk. Jag vill absolut inte ha något sött i mitt kaffe.

Jag gillar kaffe som har en ganska låg syrlighet men som är fylligt och runt i smaken. Jag har aldrig druckit ett Gevaliakaffe som motsvarar de förväntningarna när det kommer till vanligt bryggkaffe.

Sortimentet för den svenska marknaden

Jag tycker att Bosch Tassimos maskin överlag åstakommer ett gott kaffe, men jag tycker att det är svårt att avgöra vad som är maskinens eller kaffets bedrift. 

Jag hade önskat att testa andra kaffesorter än Gevalia men tycker att det känns lite väl bökigt och kostsamt att beställa hem andra kaffesorter via internet bara för att testdricka. För även om Krafs Foods valt att samarbeta med Gevalia så finns det annat kaffe till dessa maskiner om än inte på den svenska marknaden, bland annat så finns det Starbucks kaffe.

 

Kaffet

Det som haft snabbast åtgång är Espressokaffet som jag dricker med knappt en halv kopp varm mjölk som jag mikrar i mikron. Jag tycker att det är fylligt och gott men det kan kännas lite väl mäktigt med så mycket mjölk, speciellt till frukost då jag dricker minst två koppar kaffe. Annars tycker jag att Espresso är den absolut bästa sorten i kaffesortimentet.

Mörkrostat  är ju den sort jag normalt dricker, mörkrostkapslarna är okej men den saknar fyllighet och det gör att den inte når hela vägen fram hos mig. Originalsorten tycker jag inte är god alls. Jag har bjudit mamma och pappa på Original. Pappa och jag har nog mest lika kaffevanor, mörkrostat med lite mjölk. Pappa gillade inte Original utan även han föredrog Espressosorten medan mamma tyckte Original var okej.

Mjölkkapslarna

Som jag tidgare nämnde så vill jag inte ha något sött i mitt kaffe, sötsaker äter man till kaffet- inte i. Första gångerna jag drack kaffet med mjölkkapslarna slogs jag av att det var sött, min syster var här och hennes första reaktion var den samma. Jag tänkte då att det kanske har att göra med att det är UHT-mjölk (Ultra-high-temperature processing), vilket brukar medföra att mjölken smakar sötare än vad vi i Sverige är vana vid.

Sötad mjölk

Jag hittade ingen innehållsdeklaration på själva kapslarna eller kartongen som mjölkkapslarna låg i och jag hade slängt ytterhöljet/pappret runt kartongerna, men misstänker att det står på det. Eftersom jag hade vägarna förbi en Bosch Tassimo butik gick jag in och frågade angående mjölken, varpå expediten svarade att mjölken är sötat. Hm, det känns inte som att de har anpassat produkten efter den svenska marknaden då de flesta svenskar inte sötar sitt kaffe.

Annars tycker jag att mängden mjölk till kaffe latten är bra om man väljer disketterna. Men jag använder vanlig mjölk som jag värmer 30 sek i mikron, då jag inte vill ha söt mjöl samt att jag klarar mig utan skum så länge det inte är superskum som man får i te x. Italien eller på riktigt bra kaféer.

Plus

Jag gillar att bara behöva trycka på en knapp och så får jag en kopp nybryggt kaffe. Jag tycker även det är bra att kunna göra kaffe efter behov. Oftast så brygger jag för mycket kaffe med min kaffebryggare, de flesta bryggare brygger ju inte mindre en tre koppar kaffe, och då får man kasta det man inte dricker upp, med Bosch Tassimon kan jag brygga kaffe efter åtgång.

Marabou Mjölkchoklad i kopp

Sonen har glatt sugit i sig all choklad, trots att hans första intryck var att den var lite för söt. Jag tror han tycker att det känns väldigt lyxigt att kunna bjuda kompisarna på en kopp varm choklad via ett snabbt knapptryck, så chokladen kom som en bonus för hans del. Han är egentligen en thédrickare, så någonting säger mig att det faktiskt är själva maskinen som drar mer än den varma chokladen.

Minus

Jag tycker det är ett stort minus att Tassimo- mjölken är sötad, samt att det är otydligt märkt då det inte står på kapslarna eller kartongen som kapslarna ligger i att den är sötad, där står bara ”mjölkkoncentrat”, vilket jag tycker är vilseledande. De kaffesorter som man kan köpa utan mjölkkapslar är Espresso och Original och då blir utbudet av kaffesorter väldigt litet för min del.

/Moma

12 svar till “BOSCH TASSIMO”

 1. Black Pearl 27 oktober, 2010 den 18:51 #

  Men vilka tillverkare tänker varvet runt när det gäller miljön?

  • momaskitchen 27 oktober, 2010 den 20:12 #

   Black Pearl: Mycket bra poäng! Än så länge vet jag bara att man kan skicka tillbaka de tomma kapslarna portofritt så att de går till så kallad upcycling till TerraCycle Inc som tar hand om förpackningar som är svåra eller omöjliga att återvinna och omvandlar dem (s.k. upcycling) till nya, miljövänliga produkter.

   Samt att 10 (futtiga) öre per inskickad kapsel går till Rainforest Alliance.

   KRAV-märkt tassimo-kaffe har jag inte sett röken av och jag misstänker att det inte går att få igenom KRAV-märkning pga plastkapslarna…

   Jag tänkte återkomma om ämnet så snart som möjligt!

 2. Pernilla 27 oktober, 2010 den 21:18 #

  Själv hade jag nöjet att åka tåg igår och fick då en provkopp på Centralen. Jag provade en latte och instämmer med föregående testare. Jag slutade med socker i kaffet för ca två år sen och är känslig för en alltför kraftig sötma. Tyckte att det smakade astrakan. Ser fram emot att prova en kopp utan mjölk eller den variant moma rekommenderar 🙂

  • momaskitchen 28 oktober, 2010 den 13:45 #

   Astrakan? Som äppelsorten? Eller finns det kaffe som heter astrakan? You lost me there:)!

 3. Pernilla 28 oktober, 2010 den 17:37 #

  Menar astrakan haha

 4. Pernilla 28 oktober, 2010 den 17:39 #

  Haha Aspartam å jag ska va lärare 😉

 5. Lena 28 oktober, 2010 den 19:43 #

  Du är verbal på ett så härligt sätt så man blir alldeles glad! Kan du inte ta jobb som manual-författare? Då skulle jag äntligen få min sambo att läsa bruksanvisningarna!

  Läste ett tips: Hur man får sin man att inte läsa ens mail: Skriv ”bruksanvisning” på mappen till inkorgen! 🙂

  • momaskitchen 28 oktober, 2010 den 22:11 #

   Alma: Om det var mig du syftade på så börjar jag bli orolig över ordflödet… Både för min egen hälsas skull och mina läsares. Jag menar *gäsp*, vem pallar en roman varje dag man knappar in sig hos Moma?? Varje nytt inlägg blir liksom bara längre och längre… 🙂

 6. Lena 29 oktober, 2010 den 16:24 #

  Pratar du med mig som har romaner på min blogg nästan varje dag så pratar du med fel person! Eller, sneglar mig över axeln och ingen var där, jaha, ja ja! Du säger så till själva mig! Ok! Budskapet har gått fram och jag kommer hädanefter att minimera mina inlägg eftersom Moma inte orkar läsa dem!
  På sig själv känner man andra!
  löv

  • momaskitchen 29 oktober, 2010 den 16:46 #

   Meh, vi är ju inte som alla andra ju:)!

 7. Lena 29 oktober, 2010 den 17:06 #

  Nä det är vi inte och som jag ser det så är det en jä… tur!
  luv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: