CHOKLADPRALINER

4 Nov

Födelsedagsbarnet fyllde 75 år

Här om dagen fyllde min fina lilla mormor 75 år. Vad köper man till någon som har levt i 75 år? 75 år är en ganska lång tid att samla på sig saker och då är det inget roligt att komma med prylar.

Så länge jag kan minnas har min mormor haft en förkärlek till Harry Bellafonte, kanske hon till och med hade en liten förälskelse i honom. Jag vet att hon har flera vinylskivor av gamle Harry, men sjutton vet om vinylspelaren fortfarande är i livet. Musik kan man aldrig ha för mycket av så vi köpte en samlingsskiva av Harry Bellafonte samt en ask handgjorda praliner från Finntorps Bageri & Bakery, för choklad kan man ju heller inte få för mycket av.

Vi åkte till mormor & morfar för att gratta och fika. Halva släkten var på plats, söta småkusinerna som blivit vuxna, mostern med farbrorn i kilt (farbror alltså). Vi sjöng lite, mormor bjöd på godaste Pinocciotårtan med hallon som smakade som färska. Jag mumsade mormors hembakade småkakor (världens godaste) så smulorna dalade nerför magen medan sonen babblade i mitt ena öra och morfar drog små vitsar i det andra. Mys!

 

/Moma

4 svar till “CHOKLADPRALINER”

 1. LiLo 4 november, 2010 den 14:14 #

  letar och letar, tyckte jag såg att du lyckats få till ris med bönor och kokosmjölk. Nu hittar jag inte det receptet alls.
  Kollat efter andra på nätet, men alla är helt olika, så jag blir förvirrad!!!

  Kan du vara snäll och hjälpa mig, vore trevligt att testa

  • momaskitchen 4 november, 2010 den 19:27 #

   Absolut! Jag har lagat och skrivit ner det nu, så jag postar receptet i morgon. Jag trodde faktiskt jag redan hade postat recept på Rice & Peas, men det verkade inte så för jag hittade det inte heller 🙂

 2. Lena 4 november, 2010 den 23:58 #

  Harry Belafonte och jag är kära sedan 30 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: