MOMA TIPSAR

13 Nov

Bra att tänka på

Om ni ska på matmässan Det Goda Köket under helgen kan jag ge några tips på vägen för er som är lika orutinerade som jag var.

 1. Ta med kontanter, bankomatköerna var väldigt långa . Vi fick börja vårt mässbesök med att stå i bankomatkön i ca 30 minuter. Alla utställare har heller inte möjlighet att ta emot kortbetalning.
 2. Ta med så lite som möjligt att bära på, det blir tungt ändå om du hittar något roligt att handla. Efter några timmars knallande känns till och med din egen kropp för tung att släpa på.
 3. Ät ordentigt. Vi kom dit hungriga, big misstake! Vi tänkte att vi kunde äta på plats men i ärlighetens namn var det väldigt lite mat som man kunde äta på plats. Det var lite förvånande, Det Goda Köket lanserar sig själva som Nordens största matmässa och ändå var det väldigt lite mat man kunde inta på plats till försäljning. Kön utanför Kockarnas Krog var ca 20 meter lång och stod stundtals helt still, så tyvärr hade vi inte hunnit in innan vi svimmat av hunger och utmattning. Så om du inte blir mätt på ostflisor och korvsnuttar, eller tycker det är kul att fika macka på en matmässa så grunda ordentlgt innan mässan. Något som också kan vara bra om ni tänker köpa dryckesbiljetter…
 4. Det finns många montrar att besöka och hur mycket man än önskar så orkar man inte med allt. Så försök att kolla ut i förväg vilka montrar du vill besöka.
 5. Det finns väldigt mycket alkoholhaltiga drycker. Men det är samma sak där, man kan inte prova allt för då blir man sjuk. I alla fall om man inte håller sig till gurgla-och-spotta-regeln.

Vissa saker måste du köpa biljetter till, till exempel dryckeskuponger som du löser in om du vill provsmaka dryck. Olika drycker kostar olika antal kuponger, ölen är till exempel billigare än champagnen.

I regel kostar det mellan 1-2 kuponger per provsmakning. 1 glas + 5 dryckeskuponger kostar 80 kr.

Det finns också lite olika vin,- champagne- och romprovningar som man behöver biljetter till. Priset för en provning ligger mellan ca 65 kr och ca 150 kr. Då är det provnigar där man får lite mer än bara provsmaka, te x. lite historia om drycken och kanske man provar lite olika drycker och jämför. Dessa biljetter brukar gå åt ganska snabbt, de kan antingen förbokas på Det Goda Köket eller köpas i mässans aktivitetskassa.  

-Have fun!

/Moma

3 svar till “MOMA TIPSAR”

 1. Ulrika 13 november, 2010 den 15:30 #

  Mässguide! Jag gillar’t.

 2. Lena 13 november, 2010 den 23:19 #

  Ja, jag hade fått gå hungrig men otörstig från mässan! Och pank. Dyrt!
  Tack för en bra beskrivning!
  luv

  • momaskitchen 13 november, 2010 den 23:30 #

   Precis, men ju mindre törstig ena dagen ju mer törstig den nästkommande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: