JULETID ÄR JULEFRID

29 Nov

Eller..?

Jag har ganska blandade känslor inför julen, det har jag alltid. Min julångest brukar börja strax efter att jag har avklarat midsommaren. Det har visserligen blivit bättre med åren, men helt borta är den inte.

Jag har lätt för att kvävas av dåligt samvete inför julen. Jag tänker på de som inte har tillräckligt med mat någon gång i livet, alla de som av olika anledning tvingas sova ute eller i kalla källare, alla de som inte har någon att fira jul med, alla barn som inför varje lov önskar att skolan ska börja igen- en skola som ger mat och fasta rutiner, alla vuxna som inte tror att lagom är bäst och som köper julklappar för pengar de inte har- julklappar som de får betala tillbaka på resten av året.

Allt det här finns ju runt omkring oss resten av året också, men det blir så tydligt just kring julen. All jäkt, all stress, måste handla än det ena än det andra och måtte det bli en tindrande vit jul så att vi kan gnistra ikapp med våra klappar så som vi aldrig gnistrat ihop förr. Det blir lätt lite sjukt.

Julens måsten

Hotness sa, men hoppa av ”måste-tåget” då och gör en vintage-jul, återanvänd och laga godsaker och ge bort. Det är en bra och en god idé.  Att återanvända är ett bra sätt att ta vara på våra resurser och hemhjorda godsaker blir ofta väldigt uppskattat för det blir personligt. I vår familj har vi (äntligen) slutat att ge julklappar till de vuxna. Barnen får, det räcker fint så.

-Lööv!

/(En lite moloken) Moma

Ett svar till “JULETID ÄR JULEFRID”

  1. Hotness 29 november, 2010 den 21:15 #

    Buck buck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: