MITT STORA FETA TRINIBAGONSKA JULBAK

18 Dec

Black Cake

Det blev nästan 6 kg Black Cake… Det är ganska mycket i ett tvåmanshushåll, speciellt med tanke på att sonen inte gillar Black Cake. Men eftersom vi inte har möjlighet att åka till Tobago över jul i år så får vi se till att vi har lite Tobago här hos oss, i alla fall 6 kilo Tobago.

Fina julisar

Och det blir fina julklappar att ge bort, ett paket fullt av historia och tradition som är lagat med omsorg och massor av kärlek- det gillar jag.

Äkta vara

Jag har bara ett problem, och det är att jag inte har något att smakjämföra med, jag har bara smakat Black Cake vid två tillfällen i Tobago.

Ena gången köpte vi upp tanten i kioskens alla kakor till att mumsa på som efterrätt men då var jag så mätt på Curry Goat att jag knappt smakade någon kaka. 

Kyrkkaffe

Andra gången var när vi var på lillkusinens dop i kyrkan. Efter en fyra-timmars-sittning på väldigt hårda träbänkar (inget för tunna rumpor) och många halleluja senare vart det tack och lov församlingsfika.

Jag och Lovely L handlade med oss nästan hela sortimentet hem för att proväta oss igenom det trinibagonska kaksortimentet. De måste ha trott att vi var skvatt galna som handlade så mycket, de flesta nöjde sig med en bit eller två, men vi lommade iväg med fler fat än vad vi själva klarade av att bära.  Greedy?

Fast vi vet ju inte riktigt vad vi åt av, men det mesta var väldigt sött. Det är även min Black Cake (såklart, den innehåller ju nästan bara torkad frukt), fast jag tycker att den är söt på ett moget vis, med mörka bakgrundstoner av rom och karameliserat socker, I lajk it!

/Moma

5 svar till “MITT STORA FETA TRINIBAGONSKA JULBAK”

 1. Sis 18 december, 2010 den 16:18 #

  6 kg?!! (vrålar jag)

  Du är ju inte klok!! Hur länge håller en black cake och hur ska man förvara den?

  • momaskitchen 18 december, 2010 den 17:44 #

   Hahaha, den håller i cirka en månad, och förvaras svalt och torrt. Fast frågar du mig så förvaras den bäst i magen 🙂

 2. Magdalena Elfvin 19 december, 2010 den 08:46 #

  Så god den var! Lite syrligare än vad jag trott, vilket den vann poäng på hos mig. Inte så sött som X-mas cake eller Stollen.
  Gott. Gott. Vi var mäkta imponerade alla tre.
  /Kollegorna

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ätbara julklappar « - 17 december, 2012

  […] Mjuk karibisk Julkaka, Black Cake […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: