MITT LIV JUST NU

8 Nov

Tre veckor känns som hundra år

Just nu går jag i väntans tider och det blir liksom varken hackat eller malet med det övriga i livet, allt jag kan tänka på är den där lägenheten som vi vill flytta till. Lägenhetsinnehavaren reste till Japan i tre veckor i samma veva som vi kom på att det är hennes lägenhet som vi faktiskt vill hänga vår dörrskylt på. Trots att den är skruttig och 15 kvm mindre än vår nuvarande lägenhet. Men den sa ”hej, här kommer ni att få ett bra liv” och det kändes fint.

Så nu har jag möblerat och inrett nya lägenheten och målat om och möblerat om igen. Fast allt vi har är ett sms där det står: ”Hej! Vill bara säga att vi fortfarande är intresserade. T***o är tillbaka 10/11 och då fattar vi beslut. Hör av dig om du har några funderingar fram till dess. Mvh R***d.”

Ett tag funderade jag på att skicka tillbaka en fråga om hur många lägenheter de är ”intresserade” av, om det är tio eller två eller bara min. Men jag hejdade mig. För den här gången.

Hacka..t eller malet

Men på tal om hackat så finstrimlade jag potatis, rotselleri och morot i terapi-stora bitar (som tändstickor ungefär). Jag skulle egentligen ha gjort gratäng på det men som jag sa så blir det varken hackat eller malet här just nu.

Det blev i stället råstekta rotsaker med vitlök och persilja, jag la allt på en plåt och ringlade över god olivolja , saltade och pepprade och… skjuts in i ugnen ca 200 grader, och så såg jag till att vända rund då och då så att allt fick en fin yta. Gott så in i bomben. Vi åt en skiva entrecote till det och en klick vitlöksyoghurt. Inte illa för att vara på en onsdag! (Jag vet att det är tisdag idag, det här var förra veckan).

Nu mina vänner– håll tummarna för mig för på torsdag kommer hon hem och har de inte hört av sig innan lördag så gör jag det!

/Moma (med nerbitna naglar)

7 svar till “MITT LIV JUST NU”

 1. LiLo 8 november, 2011 den 10:41 #

  Gött!
  Och det är klart att de vill bo i din lägenhet! Hav förtröstan

 2. Barbro 8 november, 2011 den 11:25 #

  Håller tummarna!

 3. Moma's Kitchen 8 november, 2011 den 18:49 #

  LiLo: Ja, hoppas, hoppas!!

  Barbro: Tack, jag med 🙂

 4. Emmy 8 november, 2011 den 19:06 #

  Usch så jobbigt att inte veta. Och vänta… Bläh!
  Maten hade verkligen suttit finfint en onsdag. Hur dags kommer du imorgon? 😉

 5. Inger Lundqvist 8 november, 2011 den 19:51 #

  Ang lägenheten, är det meningen att du ska bo där så kommer de att vilja byta med dig. Men jag kan ändå hålla tummarna för dig. 🙂 Ang maten så ser det jättegott ut!

 6. Mårtenssons kök 8 november, 2011 den 21:09 #

  Vi håller dom så hårt vi bara kan, vet hur det är när det rycker i flyttnerven (vår har det ryckt i alldeles för länge nu) ! Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas….

 7. Amy's piece of cake 8 november, 2011 den 23:17 #

  Gott med ugnsrostade grönsaker.
  Håller tummar och tår för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: