De här potatisbakelserna är gudagoda. Krämig potatis med smak av parmesan, en doft av färsk mejram och vitlök, ahh, heaven!
Man kan antingen göra dem på bakpotatis, men om man ska servera dem på buffé tycker jag att det passar bättre att göra dem på vanlig potatis så att de blir lite mindre. Alltså, du får göra hur du vill bara du gör dem, de är ett av livets måsten!
Servera dem till kött eller som de är med en god sallad till eller som ett tillbehör på buffén.
Potatisbakelser
- Potatis
- parmesanost
- en skvätt grädde
- lite färsk vitlök
- salt
- svartpeppr
- någon färsk örtkrydda, jag tycker att det är godast med färsk mejram, men det är gott med till exempel persilja eller timjan också!
- Baka potatisen i ugn, ca 200 grader.
- Dela potatisen på mitten och gröp försiktigt ur dem. Ta en gaffel och mosa till potatisen, det får gärna vara lite bitar i.
- Blanda med en skvätt grädde, lite salt, peppar, örtkrydda och massor av färskriven parmesanost.
- Fyll potatisskalen med röran och toppa med parmesan.
- Baka av dem tills de får en fin färg.
-Ät och njut!
/Moma
Det där ska jag göra snart, mumsmums! Tack för toppentips!!
Potato heaven!
Amy: Det tycker jag absolut! 🙂
Ann-Louise: A-M-E-N!
OMG!
Mitt i alla gryn, pasta, ris och sädesslag glömmer jag ibland bort potatis. Big mistake. Big. Huge.
Åh, dessa är supergoda! Jag har blivit bjuden på sådana. Tack för påminnelsen. Ska jag själv bjuda på framöver.
Som jag ska testa detta! Kanske redan i helgen… *smider planer* Trevlig helg på sig!
Hurra!! Nu när magkatarrmonstret är här är det tydligen potatis man ska äta. So I will, det här låter ju galet gott!
Ohhh, vi kan bara säga ohhh….