SURPRISE PEPPER

1 Apr

Minns ni det här, Ica som sålde peppar under falskt namn, scotch bonnet. Och ingenting märkt scotch bonnet passerar mina ögon obemärkt. Jag som har sökt med ljus och lykta i Sverige efter scotch bonnet hopppade såklart jämfota av glädje när jag såg att Ica hade börjat sälja små askar med blandade pepparfrukter och scotch bonnet var en av dem.

Jag hoppade inte lika högt då jag öppnade asken och till min besvikelse inte såg en endaste liten scotch. Jag pratade med min lokala handlare som skulle kontakta ansvariga hos Ica. Men sedan kunde jag inte låta bli att mejla dem själv och fick det aningens diffusa svaret på varför det stod scotch på askarna då de inte innehåller det.

Nu har de i alla fall ändrat märkningen på sina förpackningar till det informationsuttömmande ”Peppar mix- goda chilisorter med olika styrka, smak och färg”. Men inte blev jag särskilt mycket lyckligare av det- de innehåller ju fortfarande ingen scotch bonnet! Och visst kan man fortfarande få för sig att asken ska innehålla scotch om man kikar lite längre ner på ”ursprungsland”? Nåväl, det gör den inte!

/Moma

10 svar till “SURPRISE PEPPER”

 1. Lotta i Två Små Kök 1 april, 2012 den 12:59 #

  MEN! Hur svårt ska det va?! Jag som inte har i närheten samma koll på dessa frukter som du skulle gå på det och inte ha en aning om vad jag köpte. Suck…

 2. sofie mumsfillibaba 1 april, 2012 den 17:14 #

  Bra där! Vi konsumenter gnäller för lite tycker jag. Speciellt på F&G. Vi bara köper, ifrågasätter alldeles för lite. Just nu är jag tok-irriterad att de börjat sälja röd chili styckvis. Dyrt är det också. Fasen, vad de tjänar pengar!!! Får åka till svågern och skörda så fort det blir frukt!

 3. Morfar 1 april, 2012 den 17:26 #

  Inte bra av Ica att vara så otydliga.

 4. Amy's piece of cake 1 april, 2012 den 20:30 #

  Vad 17 sysslar dom med??

 5. Mårtenssons kök 1 april, 2012 den 20:54 #

  Men… man kan ju undra varför dom ändrade då, när dom egentligen inte alls har ändrat på något?

 6. Emmy 1 april, 2012 den 23:32 #

  Ha ha… Det är helt galet roligt det här! Vem vet vad de de drar till med att deras produkter innehåller.

 7. LiLo 2 april, 2012 den 08:45 #

  Åh, jag åkte till Gula-Habanero-Butiken i lördags, det fanns nästan inga…dock orange och en ny sorts gula, lite spetsiga. självklart köpte jag, men har inte testat. När kommer du och hämtar chipsen då?

 8. Moma's Kitchen 2 april, 2012 den 13:32 #

  Lotta: Tydligen JÄTTE-svårt.

  Sofie: Visst är vi dåliga på att klaga! Vissa tycker visst att det är lite skämmigt, fast jag tycker det är mer skämmigt att betala får sånt som är dåligt 🙂

  Morfar: Nej, det ska vara tydligt för konsumenten!

  Amy: Jag tror att de vill ha en märkning som ska funka på olika pepper beroende av vad de har i lager, fast det framgår ju inte riktigt…

  Mårtenssons: Det kan man undra 🙂

  Emmy: Jag lite komiskt blir det när de pratar runt saken utan att komma någon vart 🙂

  Lilo: De spetsiga köpte jag när jag var där sist, same same but different! Åh, så snart som möjligt! 🙂

 9. Chris 31 juli, 2017 den 16:33 #

  Hej!

  Jag köpte nyligen en förpackning och jag tror att jag har listat ut sorterna på fyra av 5 frukter utifrån bilderna på baksidan. Det kom dock med en rak, tjock mörkgrön chili som i frukten är någorlunda mild med har en väldig stark placenta. Har du koll på vad det kan vara för sort?

  • Moma's Kitchen 5 augusti, 2017 den 13:09 #

   Hej,
   Nej, tyvärr, är ingen chilikännare, har mest koll på de karibiska sorterna 🙂
   Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: