Instant Vanilla Pudding Mix

9 Dec

Instant Vanilla Pudding Mix, Marsankrämpulver

Ni kanske minns den där romkakan som jag bakade och tog med mig till matbloggsträffen i Göteborg, den där kakan som Tina försökte få mig att hugga in på redan innan vi lämnat Stockholm, ni vet den där romstinna, fuktiga gudomlighet som fullkomligt dröp av smör och rom. Det var ett litet aber med den, den innehöll (håll för ögonen nu) marsankrämpulver.

Okej, det är kanske inget fel på vaniljkräm gjort på pulver, inte så att man dör om man äter det, typ, så länge man inte ätit the real ting! Men bortsett från att färdiga vaniljkrämsmixer smakar blaha så kändes det tråkigt att behöva ha i vaniljkrämspulver då kakan i övrigt är gjord på äkta smaker från smör, vaniljstång och rom.

Men nu gillade jag den där kakan väldigt mycket, så pass att om jag blev tvungen till och med skulle baka den igen, trots att jag måste tillsätta vanilkrämspulver. Men nu behöver jag inte det längre för Michelle på bloggen Brown Eyed Baker har ett recept på hemgjord Istant Vanilla Pudding Mix, viket är det samma som marsanpulver.

Varsågod, jag ger er det receptet nu, översatt och klart att använda. Varför vissa recept innehåller marsankrämspulver eller Istant Vanilla Pudding Mix? För att stabilisera skulle jag tro, men utan att veta helt säkert.

Instant Vanilla Pudding

2, 5 dl socker
2 dl majsena
2 dl mjölkpulver med låg fetthalt (t.ex Semper)
1 tsk salt
2 vaniljstänger

Gör så här:

 1. Blanda alla ingredienserna väl, dela vaniljstängerna på mitten och skrapa ner fröna och blanda igen så att vaniljfröna hamnar i hela kalaset. Häll över i en burk och lägg till sist ner de urskrapade vaniljstängerna i blandningen. Klart!

/Moma

5 svar till “Instant Vanilla Pudding Mix”

 1. Emmy 9 december, 2012 den 21:34 #

  Berras lillebror letade efter recept på kaka med rom i och den enda jag kunde komma på var din chokladtårta. Men han kikade runt hos dig och tipsade istället mig om just din romkaka!
  Hoppas er stad har återhämtat sig från snökaoset och att det bara är vackert nu. Kram.

 2. Amy's piece of cake 9 december, 2012 den 22:50 #

  Skrattade till lite när jag såg att det fanns Semper med… 🙂

  Du har förmodligen rätt, jag gissar också på att det är för att stabilisera.

 3. Lotta i Två Små Kök 10 december, 2012 den 12:23 #

  Strålande! Eftersom det är majsena i borde det ju ha med konsistensen att göra, och smaken förstås med vaniljen. Hur länge håller det sig tro?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Karibisk romkaka « - 9 december, 2012

  […] Edit: Nu i efterhand har jag gjort en egen marsankrämsmix, ni gör som ni vill, köper eller gör egen. Här hittar ni receptet på hemmagjord marsankräm. […]

 2. Karibisk rom- och chokladkaka | - 6 oktober, 2014

  […] dl hemgjord marsanpulver, eller köpt om du […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: