De här fina små förrättskorgarna blev vi bjudna på hos Moma-mamman och Moma-pappan förra helgen. Man kan köpa färdiga tunnbrödskorgar eller göra egna, det viktigaste är ändå det man fyller dem med. Vi fick våra korgar fyllda med räkröra, lax och sikrom.
Tunnbrödskorgar
- Dela bröden i kvadrater, 13×13 cm. Koka upp vatten i en gryta. Lägg en handduk över grytan och ånga bröden, ett i taget, tills de är mjuka.
- Forma bröden till korgar med hjälp av ett glas. Låt kallna och torka i ca 1 timme.
- Kontrollera att korgarna håller formen. Baka i ugnen i 5 minuter och låt sedan svalna.
- Klä korgarna med salladsblad så blir de inte mjuka av fyllningen.
Räkröra
- 2 delar tjockyoghurt, 1 del majonnäs, citronzest, salt, vitpeppar, cayennepeppar, dill och räkor.
/Moma
Det är evigheter sedan jag bjöd på fyllda tunnbrödskorgar. Annars var det en av mina paradrätter när jag precis flyttat hemifrån och bjöd på 3-rätters. Brukade fylla mina med krabbröra, men alla sorters skaldjursröror är gott i. Tack för påminnelsen!
Jag har faktiskt varken ätit eller gjort tunnbrödskorgar, men de är så himla piffiga!