Sommarsmaker
Rabarber är sommar i sina finaste skrud tycker jag, jag minns fortfarande farmors rabarbersaft, en ljuvt rosa dröm för törstiga sommardagar. Jag har inte lyckats återskapa farmors rabarbersaft, hennes måttangivelser var alltid ”på en höft” och nog för att tummar och tår är av samma kaliber som farmors så mäter inte mina höfter samma mått som hennes. Inte ännu i alla fall.
Men jag har lite andra godsaker med rabarber att bjuda er på, klicka på respektive länk/namn så kommer ni till receptet. Varsågoda:
‘
Vetebullar med vaniljkräm och rabarber
‘
‘
Inkokt rabarber med mandelkaka
‘
Saft med rabarber och röda vinbär
‘
Kalasgod rabarberpaj med ingefära
‘
‘
Rabarbermuffins med lemoncurd och grädde
‘
/Moma
Jag tycker verkligen om rabarber, så roligt med tips, tack!
Rabarberpiroger! Det kallar jag bra picknickmat det! 🙂
Oj vad mycket godsaker! Visst är det gott att ha rabarber i. Mina plantor är ena klena stackare så jag har utökat deras familj med rödstjälkig sort och hoppas på större skörd. Sedan ska det frossas! (om jag så ändå i slut ändan får köpa rabarber…)
Katarina: Bästa sommarstjälken!
Plommonet: Meh, det är ju bullar fyllda med rabarber och vaniljkräm 🙂
Emmy: Ju rödare stjälk ju vackrare färg på saft och liknande!
Jag återhittade receptet med lammgryta innehållande rabarber och ska testa det snart. Det ska bli intressant och förhoppningsvis gott också 🙂
De e ju inte klokt vad mycket gott man kan göra med rabarber. Och rabarbersaft. Oj, oj, Det har jag inte druckit sen jag var tonåring och fick smaka den som min klasskompis’ mamma gjorde. Den var helt sagolikt god. Tror aldrig att det kommer att hända att jag gör egen saft. Fast man ska väl aldrig säga aldrig. Fast nu har jag ju gjort det i alla fall. Tre gånger till och med, så allt kan hända 🙂
Så mycket gott det finns med rabarber. Satt och letade efter ett rabarberrecept på min blogg och insåg att det fanns endel så funderar också på att göra ett rabarbertipsinlägg.
Åh, bullarna, bullarna, bullarna!!
Vilka superbra rabarbertips. Tack så mycket!
Sofie: Ja, gör det!
Pickipicki: 🙂
Fröken Dill: Så lite så 🙂
Wow, I haven’t eaten rhubarb in I don’t know how long! Love it, I wonder if I can even get it in Singapore though…?!