Gott med rabarber

21 Maj

Sommarsmaker

Rabarber är sommar i sina finaste skrud tycker jag, jag minns fortfarande farmors rabarbersaft, en ljuvt rosa dröm för törstiga sommardagar. Jag har inte lyckats återskapa farmors rabarbersaft, hennes måttangivelser var alltid ”på en höft” och nog för att tummar och tår är av samma kaliber som farmors så mäter inte mina höfter samma mått som hennes. Inte ännu i alla fall.

Men jag har lite andra godsaker med rabarber att bjuda er på, klicka på respektive länk/namn så kommer ni till receptet. Varsågoda:

Bullar med rabarber och vaniljkrämVetebullar med vaniljkräm och rabarber

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Mandelkaka med inkokta rabarber och vaniljkräm

Inkokt rabarber med mandelkaka

Rabarber- & rödvinbärssaft

Saft med rabarber och röda vinbär

Rabarberpaj med ingefära

Kalasgod rabarberpaj med ingefära

Rabarberpaj med kardemummaRabarberpaj med kardemumma

Rhubarb Buckle

Alexandras Rhubarb Buckle

Rabarber- och citronmuffins

Rabarbermuffins med lemoncurd och grädde

/Moma

12 svar to “Gott med rabarber”

  1. Katarina 21 maj, 2013 den 21:43 #

    Jag tycker verkligen om rabarber, så roligt med tips, tack!

  2. Plommonet 21 maj, 2013 den 21:53 #

    Rabarberpiroger! Det kallar jag bra picknickmat det! 🙂

  3. Emmy 22 maj, 2013 den 03:36 #

    Oj vad mycket godsaker! Visst är det gott att ha rabarber i. Mina plantor är ena klena stackare så jag har utökat deras familj med rödstjälkig sort och hoppas på större skörd. Sedan ska det frossas! (om jag så ändå i slut ändan får köpa rabarber…)

  4. Moma's Kitchen 22 maj, 2013 den 10:03 #

    Katarina: Bästa sommarstjälken!

    Plommonet: Meh, det är ju bullar fyllda med rabarber och vaniljkräm 🙂

    Emmy: Ju rödare stjälk ju vackrare färg på saft och liknande!

  5. LiLo 22 maj, 2013 den 11:16 #

    Jag återhittade receptet med lammgryta innehållande rabarber och ska testa det snart. Det ska bli intressant och förhoppningsvis gott också 🙂

  6. Lotta i Två Små Kök 22 maj, 2013 den 12:02 #

    De e ju inte klokt vad mycket gott man kan göra med rabarber. Och rabarbersaft. Oj, oj, Det har jag inte druckit sen jag var tonåring och fick smaka den som min klasskompis’ mamma gjorde. Den var helt sagolikt god. Tror aldrig att det kommer att hända att jag gör egen saft. Fast man ska väl aldrig säga aldrig. Fast nu har jag ju gjort det i alla fall. Tre gånger till och med, så allt kan hända 🙂

  7. sofie mumsfillibaba 22 maj, 2013 den 22:06 #

    Så mycket gott det finns med rabarber. Satt och letade efter ett rabarberrecept på min blogg och insåg att det fanns endel så funderar också på att göra ett rabarbertipsinlägg.

  8. pickipicki 22 maj, 2013 den 22:36 #

    Åh, bullarna, bullarna, bullarna!!

    • Fröken Dill 25 maj, 2013 den 08:58 #

      Vilka superbra rabarbertips. Tack så mycket!

  9. Moma's Kitchen 25 maj, 2013 den 09:28 #

    Sofie: Ja, gör det!

    Pickipicki: 🙂

    Fröken Dill: Så lite så 🙂

  10. Elly 27 maj, 2013 den 03:29 #

    Wow, I haven’t eaten rhubarb in I don’t know how long! Love it, I wonder if I can even get it in Singapore though…?!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Söndagstips v 22 | Fika med Eleonore - 2 juni, 2013

    […] kitchen som blivit lite av en favoritblogg har samlat en massa läckra rabarberrecept i ett inlägg! Hur låter vetebullar med vaniljkräm och rabarber, rabarbersaft eller inkokt […]

Lämna ett svar till Elly Avbryt svar