Grillfest
Jag funderade på att döpa det här inlägget till ”Grillfesten som brann upp”, men det är ju inte helt sant. För även om någon-jag-säger-inte-vem men även kallad Kapet satte fjutt på kycklingen så var det ju inte hela kalaset som brann upp för det. Och det som var innanför det som brann var väldans gott.
Carl hade marinerat kyckling i jamaicansk Jerk-marinad medan jag sprang i saluhallen i Stockholm och letade efter fin grillfisk. Valet föll på Kungsfisk/Uer, en fast vit fisk med stora lameller, perfekt att grilla och den fisk som mest liknar Red Snapper- som är min favoritfisk.
‘
‘
Till fisken och kycklingen åt vi rice and peas (jamaicanskt cocos- och bönris), coleslaw, mangosalsa, dubbelfriterade gröna matbananer med karibisk dipp och sedan sköljde vi ner hela kalaset med Mango Punch. Fint va?
Det är nästan så att jag funderar på att emigrera till Lilla Karibien. Jag menar, maten, sällskapet, bäddsoffan och så den där Fredrik som dyker upp ibland och håller ordning i skåp, lådor och diskmaskin, det kan nog inte bli bättre! Det ska vara de finfina grannarna då, fast de ska ju flytta nu så de räknas snart inte in i Lilla Karibien. Fint var det i alla fall och jag är säker på att min sista jobbvecka innan semestern tar vid kommer gå smärtfritt och fort tack vare min lilla Picki-Retreat!
Recepten hittar ni här:
Jerkmarinad, passar till fågel, fisk och fläskkött, men ska du marinera fisk så låter du den inte ligga lika länge som kött i marinaden, 30 minuter till 1 timme räcker för fisk.
Tostones/ Stamp and go med dippsåser: dubbelfriterade mat/kokbananer
Jamaican jerk-marinaden! ❤ jag blev helt förälskad i den, så himla god och kryddig och smakrik och om nom nom! Har bara testat uer några få gånger, då tror jag vi hade dem på grillspett. Finemang-fisk! Vad kryddade du/ni fisken med, jerk på den också?
Finhäng! 🙂
Plommonet: Åh, kul att höra att du gillar jerk, det är en av mina favoriter också! Vi marinerade fisken i jerk i ca 1 timme innan grillning, sedan toppade vi den med smör smaksatt med lite jerk, limezest, vitlök och bladpersilja.
Åh, vilket härligt inlägg! Jag blir bara ännu mer kär i er allihop. Och maten, ja bortsett från den brinnande kycklingen då kanske, ho ho…
Åk gärna till främmande platser och grilla, men se flytta, det låter du bli!
Emmy: Haha, ja, bortsett från det då!
LiLo: Puss på dig!
Men alltså, vilken bjudning i minikaribien, det måste ju vara så nära till storakaribien som det går att komma! Och fast kyllingen brann så ser det ut som det som klarade sej smakade väldigt gott!
Men så mysigt!! Och kycklingen ser ju riktigt bra ut (efter brandbilderna). Stor kram
Mårtenssons: Japp, helt rätt uppfattat! 🙂
Hanna: Allt var gott, även det som brann (efter lite pillande förstås) Kram