Utflykt till Picki-paradiset

1 Jul

Grillfest

Jag funderade på att döpa det här inlägget till ”Grillfesten som brann upp”, men det är ju inte helt sant. För även om någon-jag-säger-inte-vem men även kallad Kapet satte fjutt på kycklingen så var det ju inte hela kalaset som brann upp för det. Och det som var innanför det som brann var väldans gott.

Carl hade marinerat kyckling i jamaicansk Jerk-marinad medan jag sprang i saluhallen i Stockholm och letade efter fin grillfisk. Valet föll på Kungsfisk/Uer, en fast vit fisk med stora lameller, perfekt att grilla och den fisk som mest liknar Red Snapper- som är min favoritfisk.

DSC_0834 DSC_0836 DSC_0840 DSC_0851 DSC_0845 DSC_0856 DSC_0854 DSC_0830 DSC_0860

Till fisken och kycklingen åt vi rice and peas (jamaicanskt cocos- och bönris), coleslaw, mangosalsa, dubbelfriterade gröna matbananer med karibisk dipp och sedan sköljde vi ner hela kalaset med Mango Punch. Fint va?

Det är nästan så att jag funderar på att emigrera till Lilla Karibien. Jag menar, maten, sällskapet, bäddsoffan och så den där Fredrik som dyker upp ibland och håller ordning i skåp, lådor och diskmaskin, det kan nog inte bli bättre! Det ska vara de finfina grannarna då, fast de ska ju flytta nu så de räknas snart inte in i Lilla Karibien. Fint var det i alla fall och jag är säker på att min sista jobbvecka innan semestern tar vid kommer gå smärtfritt och fort tack vare min lilla Picki-Retreat!

Recepten hittar ni här: 

Jerkmarinad, passar till fågel, fisk och fläskkött, men ska du marinera fisk så låter du den inte ligga lika länge som kött i marinaden, 30 minuter till 1 timme räcker för fisk.

Cocos- och bönris

Coleslaw med ananas

Mangosalsa

Mango Punch

Tostones/ Stamp and go med dippsåser: dubbelfriterade mat/kokbananer

8 svar till “Utflykt till Picki-paradiset”

 1. Plommonet 2 juli, 2013 den 11:21 #

  Jamaican jerk-marinaden! ❤ jag blev helt förälskad i den, så himla god och kryddig och smakrik och om nom nom! Har bara testat uer några få gånger, då tror jag vi hade dem på grillspett. Finemang-fisk! Vad kryddade du/ni fisken med, jerk på den också?
  Finhäng! 🙂

 2. Moma 2 juli, 2013 den 20:38 #

  Plommonet: Åh, kul att höra att du gillar jerk, det är en av mina favoriter också! Vi marinerade fisken i jerk i ca 1 timme innan grillning, sedan toppade vi den med smör smaksatt med lite jerk, limezest, vitlök och bladpersilja.

 3. Emmy 2 juli, 2013 den 23:36 #

  Åh, vilket härligt inlägg! Jag blir bara ännu mer kär i er allihop. Och maten, ja bortsett från den brinnande kycklingen då kanske, ho ho…

 4. LiLo 3 juli, 2013 den 13:47 #

  Åk gärna till främmande platser och grilla, men se flytta, det låter du bli!

 5. Moma 3 juli, 2013 den 22:20 #

  Emmy: Haha, ja, bortsett från det då!

  LiLo: Puss på dig!

 6. Mårtenssons kök 5 juli, 2013 den 22:02 #

  Men alltså, vilken bjudning i minikaribien, det måste ju vara så nära till storakaribien som det går att komma! Och fast kyllingen brann så ser det ut som det som klarade sej smakade väldigt gott!

 7. Hanna 9 juli, 2013 den 11:32 #

  Men så mysigt!! Och kycklingen ser ju riktigt bra ut (efter brandbilderna). Stor kram

 8. Moma's Kitchen 10 juli, 2013 den 18:23 #

  Mårtenssons: Japp, helt rätt uppfattat! 🙂

  Hanna: Allt var gott, även det som brann (efter lite pillande förstås) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: