Ibland vill man ha något att snacksa på, något som inte är alltför sött. Då gillar jag den här kryddiga sötpotatisen med chili, honung och kanel, den sitter fint tillsammans med en kall öl.
Men du behöver inte begränsa dig till enbart snacksande, sötpotatisen är god som tillbehör till Jerk eller ugnsbakad och grillad kyckling också.
Tips: testa gärna att doppa sötpotatisen i karibisk majonnäs.
Ugnsrostad sötpotatis
- 2 sötpotatisar. skalade och skurna i långa bitar
- chili flakes
- kanel
- 1 tsk honung
- 1, 5 msk olivolja
- flingsalt
- Sätt ugnen på 220 grader. Krydda potatisen med kanel, chili och honung. Lägg den kryddade sötpotatisen på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över oljan.
- Baka av potatisen i ca 10-15 minuter, vänd sedan på den så att den blir jämt bakad och baka av den i ytterligare 10-15 minuter.
- Ta ut sötpotatisen och strö över lite flingsalt.
/Moma
Det här ser riktigt gott ut, precis som många andra av dina recept. Jag måste testa detta givetvis 🙂
Ha en bra kväll!
Jag gillar rostad sötpotatis… senast gjorde jag pommesliknande bitar och hade som tillbehör så gott! Just rostad sötpotatis är mig kärt… fick det alltid hos mormor i Indien och då kolgrillades de i en äkta lergrill mmm!
Härlig bild och gott med sötpotatis!
Älskar rostad sötpotatis och tack för påminnelsen att jag måste göra Jerk snart!
Ausgeflippt: Tack det samma, och den där kaffedrinken såg inte så dum ut den heller!
Amy: Det låter som ett kärt minne!
Katarina: Tack 🙂
Sofie: Ja, jag tänkte det samma, det var ett tag sedan jag gjorde Jerk, och det är ju så gott!!
Mmmmmmmm, this looks and sounds amazing!! Thanks for sharing the recipe, I will definitely have a go at this one soon, yum!
Love love love sötpotatispommes!
Tillsammans med en kall Red Stripe så låter det heavenly! Måndagar brukar väl räknas som lill-lördag eller?
Ser riktigt gott ut, så där krispiga och knapriga som de ska vara! Och Red Stripe, ja tack säger fru M:)
Mums:)
Elly: It’s a yummy treat for sure!
Sara: ❤
Ann-Louise: Javisst, öh.. nånting i den stilen!
Mårtenssons: Hon har bra smak den där frun!
Ann-Sofie: 🙂
Imorron är det lill-lördag i alla fall, vilken tid sa du?
Alltså, den bilden är så inbjudande! Sötpotatis kräver lite kryddor tycker jag och blir då ruggigt gott som pommes.