I söndags firade vi alla fantastiska mammor och jag firade min egen med de här enkla rulltårtsbakelserna. Jag ville inte spendera hela dagen i köket och då passade det perfekt att baka rulltårta. Rulltårta tar ju inte mer än 10 minuter att vispa ihop och baka av, hur bra som helst om man har knappt om tid!
Jag la lite mer energi på innehållet som var lemon curd, jag älskar lemon curd, eller curd överhuvudtaget för den delen. Testa hallon curd, eller passionsfrukt curd om du inte redan gjort det vetja! Friskt, syrligt och lent i en och samma skapelse!
När du väl har din rulltårta och curd går det snabbt att slänga ihop fina bakelser som du toppar med lättvispad grädde och frukt eller bär. Du fyller rulltårtan med curd, rulla ihop och skär i ganska tjocka skivor, toppa sedan med grädde och frukt.
Lemon Curd
- 1, 5 dl socker
- 2 stora ägg
- saft och zest skal från 2 eko-citroner
- 50 g smör, i bitar
- 1 gelatinblad, blötlagt i kallt vatten i ca 5 minuter. (Det går bra att utesluta gelatinet, men då blir curden inte riktigt lika fast).
- Häll socker, ägg, citronskal och citronsaft i en värmetålig bunke och placera den över ett vattenbad med sjudande vatten.
- Vispa hela tiden så att curden inte stelnar, det tar ca 10 minuter för den att tjockna.
- Ta av curden från värmen och rör ner gelatinbladet, rör tills det har smält.
- Rör sedan ner smöret, rör tills det har smält.
- Häll upp i en burk och låt curden svalna helt innan du brer ut den på rulltårtan.
Lemon Curd håller sig i drygt en vecka i kylskåp.
Det här är perfekt att göra om du ska baka till många, typ studentmottagningen eller födelsedagskalaset. Rulltårta går dessutom utmärkt att frysa och då har du bara själva garneringen kvar att göra på den stora dagen.
/Moma
Hur gott som helst!
Det här är bakelser helt i både min smak och vax jag reder ut att baka! Låter fantastiskt fräscht och gott. Grymt snygga dessutom!