Jag är svag för halloumi, jag älskar sältan och den gnissliga konsistensen. Halloumi är ju som bekant gott som tillbehör och i sallader. Men allra godast och lyxigast tycker jag att det är att äta den så som min vän Annica har lärt mig, stekt på ett gott bröd tillsammans med gurka, tomat, svartpeppar och olivolja. Mmm, som ett saltstänkt bad i medelhavet!
/Moma
Oh, det här låter gott! Jag har inte varit någon halloumiälskare innan, men det här låter verkligen gott! Enkelt, dessutom.
Efter att ha gjort ett misslyckat försök att grilla halloumi så åt vi inte osten på flera år. Tills vi insåg att det finns halloumi och det finns halloumi. Jag vill ha den äkta cypriotiska. Det älskar jag på alla vis!
Jag älskar också halloumi! Kommer ihåg för många år sedan då jag åt det för första gången. Det var på en charterresa på Cypern. Fy fasen vad jag inte tyckte om det då. Jag fattade nog knappt vad det var.
Sen, typ tio år senare: återupptäckt! Och älskad sen dess.
Jag älskar också halloumi, ja egentligen alla sorters ostar. Det är för gott för att kunna låta bli helt enkelt! 🙂
Halloumi har erövrat mig också. Äter det högt och lågt men har inte provat så här. Genialiskt helt enkelt. Ost som ost. Och ost har man ju på macka!
Vi hörs och ses snart, tycker jag!
Kram Lotta
Halloumi i våra hjärtan, det är ju en av de godaste ostarna som finns tycker vi, och det säger inte lite – ostälskare som vi är…
Kan tipsa om att ringla över lite chiliolja på den stekta osten, så gott så. Godast är det om man hackar ner färsk chili i en god olivolja. Mmmm.
Charlotta: Oh, inte, hm, ge det ett till försök!
Emmy: Jag brukar mest köpa Fontanas, den gillar jag!
Kim: Så var det med mig och feta 🙂
Amy: Jag gillar inte all sorts ost, men halloumi och feta är goa grejer!
Lotta: Jamen det tycker jag med!! ❤
Gillar också halloumi. Och din macka låter superb! Sluuurp 😉